Oli Oli Olej beztłuszczowy Pam

Oli Oli Olej beztłuszczowy Pam

Nasza Opinia: HIT!

Oli Oli Olej beztłuszczowy Pam jest doskonałym dodatkiem do potraw, niestety wersja do smażenia nie nadaje się do soczystych steków ze względu na szybkie „spalanie się” tłuszczu. Polecam standardowe oliwy, aczkolwiek do sałatek, jajecznicy i innych – sprawdza się doskonale. Zauważyć trzeba także że jest tak jak zapewnia producent – bardzo wydajny, aczkolwiek zalecana porcja jest niewystarczająca i trzeba „psiknąć” jednak znacznie więcej by nie spalić potrawy. Cena to około 29zł

Opis Produktu:

Oli-Oli Oliwa z Oliwek - to wspaniały smak i możliwość spożywania nawet w najbardziej wymagających dietach. Znakomity w przyrządzaniu potraw, eliminuje potrzebę użycia oleju, smalcu, tłuszczu, margaryny. Nie zawiera cholesterolu sody ani tłuszczu. Nisko kaloryczny sposób na smażenie.

  • Niskokaloryczna oliwa z oliwek w aerozolu
  • Wyprodukowany z najwyższej jakości oliwek
  • Aż 462 porcje!
  • Doskonałe do wszelakich potraw
  • Komfort i wygoda stosowania
  • Nie zmienia smaku potraw, w pełni naturalny

Oli Oli Olej beztłuszczowy Pam jest powszechnie używany w USA. Znajduje szerokie zastosowanie zarówno w gospodarstwie domowym jak i profesjonalnej gastronomii. Wyprodukowany z wysokiej jakości oliwy z oliwek i zapakowany w innowacyjne opakowanie umożliwiające bardzo wygodne i dokładne a co za tym idzie oszczędne dozowanie produktu. Jesteśmy przekonani, iż znajdą u nas wielu zwolenników.

olej z oliwek w aerozolu pam

OLI-OLI oliwa z oliwek sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. Zawiera czysty olej z oliwek i lecytynę (naturalny roślinny składnik fasoli sojowej, który zapobiega przyleganiu do powierzchni naczyń).

Olej do smażenia Oli Oli PAM jest wystrzałowy choćby dlatego, że go się nie wlewa, ale „psika” z atomizera. Wystarczy jeden strzał, aby usmażyć np. jajecznicę bez tłuszczu. Olej ten zasługuje niewątpliwie na wysoką ocenę wśród osób, które z różnych względów eliminują z diety tłuszcz. PAM to swego rodzaju hit gastronomiczny. Producentom amerykańskim udało się wyprodukować „tłuszcz bez tłuszczu”. Dosłownie, bo za surowiec posłużyły składniki, które z natury swojej są tłuste: olej rzepakowy i lecytyna sojowa. Aby osiągnąć zamierzony skutek, a tym samym stworzyć produkt do beztłuszczowego smażenia potraw, naukowcy użyli etanolu jako rozpuszczalnika oraz obojętnego gazu do utrzymywania konsystencji lotnej.

 

W rezultacie powstał olej niekonwencjonalny, za to pod każdym względem nieszkodliwy. W jednym pojemniku mieści go się tyle, że, jak zapewnia producent, wystarczy do usmażenia 462 porcji.

 Kto powinien zadbać, aby oliwa z oliwek w sprayu zaistniała w domowej spiżarce?

Na pewno jest to produkt szczególnie przydatny dla osób, które stosują „nałogowo” typową dietę kulturystyczną, a zarazem nie chcą utracić nic ze smaku, jaki może dać potrawa smażona lub grillowana. Jest rzeczą normalną, że osoby otyłe wystrzegają się tłuszczu, aby nie fundować sobie nadmiaru kalorii oraz nie podwyższać poziomu LDL we krwi. W kontakcie z olejem PAM każdy kulturysta może swoje obawy odłożyć na bok.

Gotowanie, smażenie czy pieczenie – oliwa z oliwek do smażenia w sprayu zagwarantuje, że teraz przyrządzisz swoje ulubione posiłki, w całkiem inny sposó

Wielkość porcji: 0,25g
Ilość porcji w opakowaniu: 462

Dawkowanie i sposób użycia:
Wstrząsnąć przed użyciem, skierować aplikator zgodnie ze strzałką i nacisnąć.

Przekręcić puszkę o 45 stopni od pionu i rozpylać z odległości 15-30 cm od powierzchni.Dla lepszego efektu, lekko podgrzać naczynie przed dodaniem produktu przeznaczonego do smażenia. Naciskając przez 1/3 sekundy zużywa się około 0.25 g.
Udostępnij