Produkty przyśpieszające spalanie tkanki tłuszczowej

Produkty przyśpieszające spalanie tkanki tłuszczowej

PRODUKTY PRZYŚPIESZAJĄCE SPALANIE TKANKI TŁUSZCZOWEJ
Nie wiesz jak pozbyć się oponki przed latem? Najważniejsza jest oczywiście zbilansowana i dopasowana do naszych potrzeb dieta i regularna aktywność fizyczna, jednak pomóc nam może nie tylko ograniczenie kalorii ale też wybór tego, co znajdzie się na naszym talerzu. Osoby odchudzające się powinny włączyć do swojej diety naturalne termogeniki, a więc produkty które przyśpieszają metabolizm i spalanie tkanki tłuszczowej. Będą idealnym uzupełnieniem zdrowej, regularnej diety oraz ćwiczeń. Są to przede wszystkim:
CZERWONA HERBATA: potocznie nazywana nawet zabójcą tłuszczu, jej skuteczność poparta jest wieloma badaniami. W sposób naturalny ogranicza ona wchłanianie do organizmu spożytych tłuszczów, wspomagając jego wydalanie. Pobudza produkcje soków trawiennych w żołądku oraz korzystnie wpływa na pracę jelit, dlatego jest też polecana dla osób które na diecie mają problemy z zaparciami. Oprócz wspomagania odchudzania herbata pu-erh skutecznie obniża cholesterol i przyśpiesza naturalne procesy regeneracyjne wątroby.
OWOCE ZAWIERAJĄCE WITAMINĘ C: powszechnie wiadomo że naturalnie występująca witamina C jest antyoksydantem (przeciwutleniaczem), ma zbawienny wpływ na odporność ale także wpływa na przetwarzanie tłuszczu przez organizm. Dzięki witaminie C jest on szybciej zamieniany na energię, a więc mniej się go odłoży w postaci oponki na brzuchu. Najwięcej witaminy C zawierają oczywiście cytryny, limonki, mandarynki, pomarańcze oraz grejpfruty.
CYNAMON: przyprawa ta jest polecana osobom chorującym na cukrzyce (w szczególności typ II) ponieważ pomaga regulować poziom cukru we krwi. U osób zdrowych pomaga to zapobiegać nadmiernym wyrzutom insuliny, hamując apetyt (hipoglikemia powoduje silne napady głodu). Ponadto naturalnie przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej, warto więc go dodawać do wszystkich potraw do których będzie nam pasował.
PIKANTNE PRZYPRAWY: w szczególności papryczki chilli, niesamowicie przyśpieszają one metabolizm, zmniejszają wchłanianie się tłuszczu oraz zwiększają wydzielanie kwasów trawiennych. Ponadto nieznacznie podnoszą temperaturę organizmu, co pomaga szybciej spalić zjedzone kalorie. Są pyszne i można dodawać je praktycznie do wszystkiego.
ZIELONA HERBATA: nie spala ona tłuszczu bezpośrednio, jednak ma zbawienny wpływ na metabolizm, usprawnia go oraz przyśpiesza. Zawiera antyoksydanty, obniża poziom cholesterolu oraz cukru we krwi. Dodatkowo ma też właściwości zmniejszające apetyt, warto więc wypijać przynajmniej jedną dziennie.
CHUDE MIĘSO: w szczególności drób i wołowina, bogate są w proteiny, które aby zostały spalone wymagają od organizmu dostarczenia większej ilości energii (o wiele większej niż spożyty tłuszcz) dzięki czemu kalorie zostają bardzo szybko spalone a mięso zapewnia długotrwałe uczucie sytości.
CZERWONE WINO: pite oczywiście w umiarze działa dobroczynnie na cały organizm, w szczególności kobiet. Zawiera katechiny które przyśpieszają spalanie tkanki tłuszczowej, dodatkowo obniża cholesterol i chroni przed atakiem serca. W przypadku kobiet wino zwiększa poziom estrogenów, a jak powszechnie wiadomo hormon ten jest niezbędny aby gospodarka tłuszczów w organizmie zachodziła prawidłowo.

Udostępnij
3165 0 Blog maj 22, 2015