Batony białkowo-węglowodanowe

Batony białkowo-węglowodanowe

Pyszne batony białkowo-węglowodanowe

Batony idealne po treningu, na zdrową przekąskę. Banalne i szybkie w przygotowaniu.

→ Batony o smaku: czekolada, banan, masło orzechowe

  • 200 gram otrębów owsianych (pół zmielonych na pył)
  • 2 białka jaj
  • 2 miarki czekoladowego białka serwatki w proszku(odżywka białkowa o smaku czekoladowym lub innym wg. uznania)
  • szczypta płatków migdałowych do dekoracji
  • mleko kokosowe
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • rozgnieciony banan
  • niesłodzone kakao

→ Jak przyrządzić batony białkowo-węglowodanowe?:

  • Wymieszaj wszystkie składniki razem
  • Zrób 4 kulki średniej wielkości i włóż do zamrażarki na 15min
  • Następnie każdą kulkę obtaczamy w 1 łyżce niesłodzonego kakao
  • Kulki obsypujemy płatkami migdałów ponownie wstawiamy do lodówki na 15min.
  • Batoniki najlepiej przechowywać w lodówce

Smacznego!

 

Udostępnij