Pyszne batony białkowo-węglowodanowe
Batony idealne po treningu, na zdrową przekąskę. Banalne i szybkie w przygotowaniu.
→ Batony o smaku: czekolada, banan, masło orzechowe
- 200 gram otrębów owsianych (pół zmielonych na pył)
- 2 białka jaj
- 2 miarki czekoladowego białka serwatki w proszku(odżywka białkowa o smaku czekoladowym lub innym wg. uznania)
- szczypta płatków migdałowych do dekoracji
- mleko kokosowe
- 2 łyżki masła orzechowego
- rozgnieciony banan
- niesłodzone kakao
→ Jak przyrządzić batony białkowo-węglowodanowe?:
- Wymieszaj wszystkie składniki razem
- Zrób 4 kulki średniej wielkości i włóż do zamrażarki na 15min
- Następnie każdą kulkę obtaczamy w 1 łyżce niesłodzonego kakao
- Kulki obsypujemy płatkami migdałów ponownie wstawiamy do lodówki na 15min.
- Batoniki najlepiej przechowywać w lodówce
Smacznego!