Stek z grilla – buduj mięśnie

  • Stek z grilla – buduj mięśnie
  • Stek z grilla – buduj mięśnie
  • Stek z grilla – buduj mięśnie
  • Stek z grilla – buduj mięśnie
  • Stek z grilla – buduj mięśnie
WARTOŚCI ODŻYWCZE (100g)  WARTOŚCI ODŻYWCZE (porcja 150g)
Energia: 110 kcal
Białko:  22 g
Węglowodany:  0 g
Tłuszcze: 
2,3 g

Błonnik: 0 g
Energia: 165 kcal
Białko:  33 g
Węglowodany:  0 g
Tłuszcze: 
3,5 g

Błonnik: 0 g

Wartości smakowe w skali 1-10:  dziesięć

Dodatkowe informacje kaloryczne o steku z wołowiny

SKŁADNIKI:

  • 1 kg (na 4 steki) polędwicy wołowej
  • marynata: ziarna czarnego pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy, gałązki świeżego rozmarynu i tymianku, kilka ząbków czosnku, sól, 1/2 szklanki oliwy.
  • dodatki: doskonałymi dodatkami do wyśmienitego steku z polędwicy będą liście sałaty (ewentualnie z zielonym ogórkiem i pomidorami) z dodatkiem sosu winegret. Lampka czerwonego wytrawnego wina podniesie smak potrawy.

 

Oto przed Tobą arcydzieło kulinarnej prostoty i smaku – grillowany stek z polędwicy wołowej.

Można dyskutować, w jakiej postaci wołowina jest najsmaczniejsza  ale nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie kwestionował jej zalet smakowych i odżywczych. Zwłaszcza aktywnie ćwiczący powinni na stałe włączyć ją do swego menu, ponieważ jest kopalnią wszystkiego niezbędnego do budowy i regeneracji mięśni. Ma bardzo dużo łatwo przyswajalnego białka, zawiera L-karnitynę, nienasycone tłuszcze, kwas CLA i witaminy z grupy B – trenujący wiedzą, że to skarb.

 

Jak zrobić dobrego steka?

Polecamy również film instruktażowy jak zrobić wspaniały stek z grilla:

Udostępnij