Płatki ryżowe na mleku roślinnym

Płatki ryżowe na mleku roślinnym

Dietetyczny pomysł na szybkie danie

Płatki ryżowe są świetną alternatywą dla płatków owsianych. Są lekkostrawne ,dietetyczne i bardzo zdrowe. Mają niską zawartość tłuszczu i zawierają wartościowe składniki takie jak żelazo, wapń i witaminy z grupy B.

Możemy je podawać na wiele sposobów według własnych upodobań;) Na ciepło, na zimno, z owocami, z orzechami, gotowane, pieczone..;)

Dla nas idealnie sprawdzają się jako posiłek po treningowy, mający na celu szybkie dostarczenie węglowodanów.

Bezglutenowy owocowy posiłek

platki ryżowe

Składniki: ( dla 1 osoby)

- 40 g płatków ryżowych,

- 250-300 mln mleka sojowego, (może być każde inne mleko:)

- pół jabłka,

-łyżeczka cynamonu,

-ulubione owoce,

 

Wykonanie:

1.Płatki wsypać do garnuszka, zalać mlekiem i gotować na małym ogniu. W miedzy czasie dodać pokrojone w kosteczkę jabłko i łyżeczkę cynamonu. Gotować kilka minut, a na koniec dodać ulubione owoce.

płatki ryżowe

 

 

 

Udostępnij