Domowy, zdrowy, słodki chlebek
Chlebek bananowy jest genialny we względu na smak, zapach i wartości odżywcze. Powstaje bardzo szybko, ale też bardzo szybko znika:)
Fit przekąska
Składniki:
-2 bananowy,
-1 jabłko,
-3 jajka,
- 60 g odżywki białkowej,
-30 g mąki żytniej,
-100 mln wody,
-100 g płatków owsianych,
Wykonanie:
1. Mąkę, płatki owsiane, odżywkę wymieszać w misce. W osobnym naczyniu zblendować banany, pokroić jabłka w kosteczkę i dodać do składników sypkich.
2. Oddzielić białka od żółtek( żółtka dodać do reszty składników) .Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i dodać do miski.
3. Wymieszać i dolać wody.
4. Całość przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 45 min w temp. 180 C.